S06E16 - Last Day On Earth sezona 6

SEZONA 5 - EPIZODA 16: USPOREDBA STRIP I TV SERIJA



SPOILER ALERT - Tekst i fotografije sadrže informacije koje otkrivaju radnju stripa i serije.



RICK-ov ISPAD

Ovaj događaj se malo razlikuje u stripu i seriji. U seriji kasnije Michonne ga budi i razgovaraju o tome što se desilo. U stripu međutim Rick se odmah mora nositi sa onim što je učinio.


Michonne i Rick su u seriji uvijek imali topliji odnos nego u stripu, tako da ima smisla što je ovo malo drugačije urađeno u odnosu na strip. U stripu vidimo da je Rick uvlači u neko opasnije ponašanje. Borbu sa Pete-om i obračun u Alexandriji tretira više od samo psihotične pauze (iako u seriji vidimo ponovo Rick-ovu komunikaciju sa duhovima kada čuje Bobov glas).

DOUGLAS/DEANNA - RICK

Ovo je prilično drugačije. U stripu se Douglas odmah bavi sa Rick-om i pita šta će učiniti sa njim. Zatim mu govori o Davidson-u, bivšem vođi u Alexandriji, koji se predstavljao kao dobar čovjek a onda je iskoristio svoju poziciju vođe i prisiljavao žene da spavaju sa njim (u seriji Aaron govori Daryl-u o Davidson-u, ali je to nula detalja, samo da je prognan iz Alexandrije). Rick govori Douglas-u više o svojoj prošlosti, tu je veoma iskren, i kaže mu kako on nikada nije htjeo biti vođa. Na kraju Douglas pristaje da Rick ostane šerif i dozvoljava mu da nosi oružje. Njegov jedini uvjet za to je da nikada ne dovodi u pitanje njegov autoritet.


U seriji međutim Deanna želi da o Rick-u odluče svi skupa u zajednici. Teško je reći koju odluku bi na kraju donijela da se Rick nije pojavio sa walkerom a kasnije i Pete sa mačom.

PETE PUCA PSIHIČKI

Ovo je prilično isto, s tom razlikom da u seriji vidimo ulazna vrata dok u pozadini čujemo Pete-a. I da, Pete je našao nož a u seriji je zgrabi Michonne-in mač.

PETE-ov KRAJ

U stripu se Pete pojavljuje na sastanku za Scott-ovu sahranu a ne na sastanku zajednice, pošto Douglas nije ni održao taj sastanak u stripu. Rezultat je gotovo identičan, nakon što Pete ubije Douglas-ovu suprugu, u seriji je to Deannin muž, Douglas/Deanna kaže Rick-u da ubje Pete-a.


Vidimo da Rick u stripu govori sa malo više autoriteta, pošto je ostao na poziciji šerifa. U seriji je međutim prilično tih i čeka Deanninu odluku. A onda... BLAM!


Nema komentara :

Objavi komentar